16 Kasım 2013 Cumartesi

Reform Üzerinden Terimsel Çıkarımlar



Bir haber düştü piyasaya. Eski kaleci fevzi eski eşine nafakasını ödemeyince hapse girmiş. Ardından futbol camiasının kenetlenmesi falan. Fevzi'ye yardım elleri... Bunlar güzel şeyler insanlık nezdinde. Takdir edilesi. Lakin gel görki bugün okuduğum haberler dahilinde Terim'in de Fevziye "bi kıyak" çekerek milli takımlara antrenör olarak alacağı söyleniyor. İşte mevzu burada kopuyor.

Ben bu haberi okurken bir haber öncesinde Terim'in 7 yıllık sözleşmesinin satır başlarını okudum yine aynı sitede. Terim reform dedi bu sefer hep kanıksanmış "yeniden yapılanıyoruz" un aksine. Ulan o kadar çelişkili geldiki şu iki haber arka arkaya. 7 yıllık imza atıyorsun,türk futbolunu reforma sokuyoruz diyorsun,plan-program-vizyon kelimelerini havadan havaya uçurtuyorsun ardından trajik bir haberle gündeme gelmiş adamı "yazık yaa gel sende milli takıma geç boş durma" dercesine milli takıma antrenör yapıyorsun.

Ulan hani reform? Hani plan-program-vizyon-5+2 yıllık çalışma süresi? Bu mu yani hepsi? Uzun yılları planlarken milli takım teknik ekibini trajik olaylarla gündeme gelmiş kişileri kadroya alarak mı yapıyorsun sen? Bakın bunu Fevzi özelinde söylemiyorum. Bu ülkenin her yanında ahbap-çavuş ilişkisinden ortalık vıcık vıcık. Terim'in de kariyerinin düzeltemediği yada düzeltmediği en büyük hatasıdır bu ahbap-çavuşçuluk. Kariyeri boyunca çevresini hep bu tip zırva adamlarla doldurdu. Birçok adam sırf Terim yancısı olmasından mütevellit mevki-makam sahibi oldu. Bi halta yaramadan bu işten ekmek yedi. Sormak lazım Fevzi'nin kariyer cvsindeki ne gibi kıstaslar onu bu göreve layık hale getirdi?

Terimki hem kendi zincirlerini hem de bu ülkenin zincirlerini kırmış bir adam olarak bir türlü bu yapısından vazgeçmedi. Etrafına kendisini geliştiribilceği,onlardan birşey öğrenebileceği adamlar koymak yerine hep onu onaylayacak adamlarla doldurdu etrafını. Bugün olduğundan çok daha başka yerlerde olabilecekken bu tercihleri onun daha fazla yükselmesini engelledi.Bugün görüyoruzki 60 yaşına gelmiş,25 yılını bu işe adamış bir Terim hala aynı kafada.

İsterseniz 20 yıllık sözleşme yapın,12 saat brifing verin gelecek hakkında,projeler hakkında,reform dedikleriniz hakkında. Ardından da Fevzi'yi kaleci antrenörü,Müfit Erkasap'ı gençlik gelişim sozrumlusu,Veday İnceefe'yi de  U20'nin başına verin. Alın size en afillisinden reform.