7 Şubat 2012 Salı

Şapkadan Tavşan Çıkaran Gekas


Fenere 3 gol attı.Aklkışı hak ediyor.Samsunspor gibi küme düşmeye oynayan bir takımda,ligin ikinci yarısında gelip alışma fırsatı bile bulmadan 6 gol atmak başlı başına bir başarı.Bu da alkışı hak ediyor.Ama sadece bu bu kadar.Daha ötesi olmaz.

Bakıyorumda bir Gekas muhabbeti aldı başını gidiyor.Vay efendim Fener'in Gekas gibi forveti olsa Samsun maçı tam tersi olurmuş,Beşiktaş'ın derbide Gekas'ı olsa maçı her türlü kazanırmış,yok efendim Gekas'ı izlemek bir keyifmiş,ligimizi onurlandırmış,falanda filan.Noluyoruz lan?!?!Sanki Anzhi'den Eto'o geldi türkiyeye.Altı üstü Gekas.Bizim bildiğimiz Gekas.Bochum'da,Leverkusen'de,Frankfurtt'ta izlediğimiz Gekas.Nam-ı diğer ''Beleşçi Gekas''.

Bu ülkenin kendi içindeki ucuz değerlerini samimiyetsiz bir şekilde yüceltme girişimleri artık insanda kusma hissi yaratıyor.Futbolun saydam ama bir o kadar mat kısmı olan medyanın ne kadar ucuzlaştığını ve pespayeleştiğini buradan çok rahat çıkarabiliriz aslında.Futbolun düştüğü bok durum ortadayken ''vay Gekas şöyle vay Gekas böyle'' söylemleri aslında bu insanların futbola ne kadar ''yunan'' kaldıklarının bir göstergesi.Zaten üst düzey  hiçbir ligde iş yapmayacak bir oyuncu tipinin ürünü olarak ancak bizim ligde Gerd Müller muamelesi görürdü Gekas.

Gekas iyi bir istatistiğe sahip bir golcüdür arkadaş.CV'sine bakınca anlarsın zaten.Lakin nesli tükenmekte olan ve artık modern futbolda yeri olmayan bir santrafor tiplemesidir.Tipik bir altıpas golcüsüdür.Takıma taktik-teknik anlamda hiçbir katkısı olmadan yakaladığını atma gayretindedir.2. ligden ligimize teşrif edip muhtemelen yine 2. lige arz-ı endam edecektir.Hepsi bu kadar.Daha ötesini zorlamanın manası yok.

Hiç yorum yok: