26 Eylül 2014 Cuma

İsimler Üzerinden Dönen Beyhude Çabalar






Çok değil 3 sene hem yönetimsel hem de sportif açıdan dibe vurmuş bir kulüp.Aradan geçen 3 senede şampiyonluklar kazanmış,avrupada turlar atlamış bir kulüp.Ve şimdi yine yönetimsel bir krize girmiş bir kulüp.Üstelik sportif belirsizlik had safhada.

Dünya üzerinde"ben büyük kulübüm,ben köklü geleneğe sahibim" diyen hiçbir kulübün yaşamayacağı dalgalanmalardır bunlardır.Bu kadar sık aralıklarla kendini "büyük kulüp" sıfatına sokan bir camia uçlarda dalgalanmalar yaşar mı?"Köklü geleneklere sahip bir kulüp bu kadar mı anlık,geçmişinden bağımsız kargaşaya sürüklenir durur?

"İsimlerin önemi yoktur önemli olan armalardır" diyoruzda bugünün türk sporunda bunu düşünmek bile imkansız noktaya geldi.Memleketin her damarına yayılmış "adamcılık" anlayışı.Bir adamın varlığı var olan yapının gelişimi için şart olmamalı.

Galatasaray yine iç dinamiklerinin yılmaz  hoyratlığı,akıl almaz ali cengiz oyunlarıyla yine hesapta olmayan bir seçime gidiyor.Bu kulübün kaderi bu.Bir takım küçük beyinli insanların oyuncağı olarak kalacak hep galatasaray.Gündem seçim.Lakin ortada hep isimler ve camiadaki "ağırlıkları" üzerinden dönüyor muhabbetler.Kim camiada daha "ağırsa" ona verecekler galiba başkanlığı.Ortada ne bir proje var ne de seçilmek için öne atılmış bir söz.21. yüzyılın futbolunda biz yönetimleri hala "ağırlığınca" seçmekten yanayız.O yüzdendirki camianın ağır topları çekip çıkaracak bizi bu "sözde" kaostan anasını satayım.

Han olur?Takarız bu şekilde ağır aksak dördüncü yıldızı.Gelir kupalar,şampiyonluklarda bunun gerisi gelmez işte.Zaten bu ligde son 14 yılda şampiyonluk galatasaraya istatistiksel olarak her 2-3 seneye bir geliyor.Çok kasmaya lüzum yok o yüzden.Ya ötesi?Ötesi istemeyeceksek ne anlamı kaldı yarışmanın?Kendi çöplüğümüzde abuk sabuk yapılanmalar içinde oynayacaksak,kendi pisliğimizde boğulmaktan başka ne geçecek elimize?

Bugün galatasaray başkanını arıyor ve 80'lerin kafasından başka aday çıkan kimse yok.80'lerin kafası da başkan olursa 80'lere döneriz olur biter.Annemizin liginde paylaşılmış,içi boşaltılmış,bi boka yaramayan "süper" lig şampiyonluklarını kutlar kutlar mutlu oluruz.

Hiç yorum yok: