4 Haziran 2017 Pazar

Yeni Futbol Düzeni Eski Taraftar Kafası

       Reelde batmakta olan kulübün bir taraftarı olarak renkdaşlarımdaki kafayı anlamak mümknü değil. Bruma transferi geçen gördüğüm bir yazıda Brumayı,Muslerayı satan hatan deniyordu ve buna inana o kadar çok kişi varki. Halbuki adam sanki İzlanda'da yaiıyor sanırsın hiçbir şeyden haberi yokmuşçasına. Oysaki tuttuğum takım çoktan batmaya doğru ilerliyor ve elde para eden birkaç oyuncuyu satmayı da takıma ihanet olarak algılıyor.

     Oysaki tek kurtuluş reçetesi bu. Satarak yüksek kontratlardan çıkmak bu işin en doğrusu. Eldede para eden az adam olduğuna göre bu dahada önemli hale geliyor. Heleki kontratı seneye bitecek bir adamı 15 milyon avroya satmak dahada önemli. Taraftarın büyük kısmı en iyi oyuncuyu satmayı bir kaybediş,biz eziliş olarak algılıyor. Lakin işin derininde bu bir gelişmeyi barındırıyor. Almak,değer kazandırıp satmak bugünün futbol düzenin olmazsa olmazı.

    City gibi sınırsız bir bütçeye sahip bir kulüp bile bu yolu kullanıyor. Enes'i 2 sene önce 5'e alıp iki sene kiralayıp değer kazandırıp 14'e satıyorsa bunu sen hayli hayli yapmalısın.

     Misal Beşiktaş bugün iki rakibiyle arayı böyle kapattı. Oyuncunun değerini bulduğunda satmadaki tereddütsüzlüğü onların elini çok kuvvetlendirdi. Ve tabiki ardından gelen akıllı hamleler pekiştirdiler.

   Hülasa Bruma'nın satışı iyi olduğu kadar devamında gelmesi şart. Ve yerlerine yine değer kazanabilecek görece pahada hafif yükte ağır isimler bulmak şartıyla.

Hiç yorum yok: