14 Temmuz 2012 Cumartesi

Maliyet Hesapları



Burak=15 milyon avro

Amrabat=17 milyon avro

Hamit=16 milyon avro

Danny=8 milyon avro

Selçuk=25 milyon avro

Muslera=20 milyon avro
        .
        .
        .
        .
        .


Tablo galatasarayın transferlerindeki maliyet hesapları.Yani oyuncunun bonservis bedeli ile beraber anlaşma süresinin sonunda alacağı toplam miktarının tamamı.Ve mantığını bir türlü çözemediğim temcit pilavı misali her transfer döneminde dönen muhabbet.Toplumu tam anlamıyla salak yerine koyma durumu.

Bu haberleri yaparkenki amaç nedir çözemedim gitti.Topluma har vurup harman savuruyorlar mesajı vermek mi yoksa bu adamlar bu kadar etmez demek mi anlayamadım.Ama asıl anlayamadığım nokta yapılan transferlere bu noktadan bakma saçmalığı ve sığlığı.Sanırsınız galatasaray yaptığı tüm transferlerin anlaşma süresindeki tüm paralarını anında ödüyor!Yani Hamit'e trink 16 milyon avroyu ödüyor dahada para konusunda yüzüne bakmıyor.Keza Burak'a da aynısını yapıyor.Böyle bir saçmalık varmı allah aşkına?

Artık bu cacık muhabbeti bırakmanın bence zamanı geldi.İnsanları salak yerine koyup,yapılan transferlere bok çalma çabası bitsin artık.Çünkü her ne kadar bu ülkede Akasya Durağı henüz yayından kaldırılmasada bu ülkenin zeka seviyesi ile bu kadarda alay etmeye gerek yok.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

maliyet hesapları önemlidir , beşikttaşın durumu ortada , gs bu sene başarı yakalayamassa kulüp batma noktasına gelir.
ayrıca amrabat 10 miyon avro bonservis ücreti etmez.

pelezinho dedi ki...

@Adsız: maliyet hesapları elbette önemlidir.lakin burada asıl nokta maliyet hesaplarına nereden baktığınızdır.5 senelik sözleşme imzalanan futbolcuyu 30 milyon avroluk transfer diye lanse etmek saçmalığın daniskasıdır.Hakeza alınan adamı toplum nezdinde baskı altına almaktır.Olaya sadece bonservis üzerinden bakmaya kimin itirazı olabilir?

bu arada Amrabat konusunda haklısın.Buna itirazım yok.Bende iki-üç post önce bu fiyatın suni ve şişirilmiş olduğunu söylemiştim zaten.