5 Ağustos 2012 Pazar

Galatasaray 1-0 Lazio / Hazırlıklara Devam



Dünkü hazırlık maçının şöyle bir önemi vardı süper kupa finaline sayılı günler kaldığı şu dönemde Terim'in kafasındaki ideal 11'i görmek açısından önemli bir maçtı.Tabiki galatasaray adınada hazırlık kampının en ciddi maçı olması sebebiyle dikkate değer bir karşılaşmaydı.Bu yüzden sezona dair bir takım düşünceler edninebilmek adına bu maç oldukça zihin açıcı oldu.


Yukarıdaki tablo dünkü maçın 11'i.Bir hazırlık maçı olması sebebiyle çok fazla ayrıntıya girmekten ziyade birkaç temel noktaya değinmek lazım.O yüzden dikkatimi çeken şeylerden kısa kısa bahsetmek istiyorum.

Terim'in şu an için kafasında geçen sene işleyen bir 4-4-2'yi bozmak gibi bir niyeti yok.En azından süper kupa maçına bu şekilde bir formasyonla çıkacağını tahmin etmek güç değil.Sonuçta Lazio maçı hazırlık döneminin en önemli maçı olduğu gibi süper kupa maçınada en ciddi hazırlık.Ve dün gece yapılan oyuncu değişikleri ve sahaya çıkan kadrodan da gördüğümüz kadarıyla süper kupaya bu diziliş uygulanacak gibi.

Öte yandan şunu çok net söylemek lazımki Elmander-Burak uyumu da Terim'i bu sisteme yöneltebilir.Çünkü bu ikili gerçekten iyi bir senkronizasyon yakalamış görünüyor.Elmander'in bol yardımlaşmalı ve özverili oyunu Burak gibi fırsatçı ve hareketli bir golcüyle birleşince ortaya iyi bir karışım çıkmış gibi görünüyor.

Kaldıki ilerideki forvet ikilisinden biri Elmander yada Umut olunca bu sisteme klasik bir 4-4-2 demek yanlış olur.Oyunun savunma ve hücum yönünde sizin elinizi güçlendiren ve iki forvetli sistemin dezavantajlarını minumua indiren ikililerdir bunlar.O yüzden bu  adamların olduğu yerde çok fazla sisteme takılmamak lazım.



Dün Hamit'i çok tutuk ve silik gördüm.Bu Hamit'in tarzı değildir.Belliki henüz galatasaray formasına ısınamamış.Hamit'in en büyük özelliklerinden biri liderlik ve toplayıcılık vasıflerıdır.Lakin dün bu özelliklerinden eser yoktu.Zamanla bu takımın lideri olması içten bile değil.O yüzden beklemek gerek.

Dün sahaya çıkan 11'de sadece Hamit ve Burak yeni transfer olarak yer aldılar.Dolayısıyla dünkü oyun bize oturmuş bir kadronun artısılarını gösterdi.Çok iyi oynamadan birlikte oynamaya alışmış ve sistemi özümsemiş bir ekibin galibiyeti.

Geçen sezonki sistem devam etsede Melo'nun yokluğu ciddi şekilde hissediliyordu.Onun yokluğu Selçuk'un performansını da etkiliyor.Selçuk'un bir röportajında okumuştum galiba ''Melo ile çok iyi anlaşıyoruz.Onun varlığı benim daha rahat hücuma çıkmamı sağlıyor.Aramızda güzel bir iletişim var'' gibisinden birşeyler söylemişti.Kolay değil bu tip uyumları yakalamak.Dünkü maçta bunu birkez daha gördük.

Gelecek sezon saha dizilişimiz bu olacak veya şu olacak demekten daha ziyade süper kupa maçına geçen sezondan kalma sistemle çıkacağımızı çok net söyleyebilirim.Uzun vadede gelecek olan isimlere göre ve rakiplerin seviyesine göre sezon genelinde farklı formasyonlar denenebilir.Bu yüzden şimdiden uzun vadeli konuşmak yersiz olur.

Ve son olarakta geçen sezon yaşanılan geniş kadro eksikliği belli mevkiler dışında büyük ölçüde giderilmiş.Eldeki kadro geniş olduğu kadar farklı dizilişler bakımından da Terim'in elini güçlendirecek bir kadro.Kaldıki daha tasfiye edilecek oyuncular var.

Ayın 8'indeki Fiorentina maçı tamaıyla fenerbahçe maçının bir provası olur.Fenerbahçe maçıda sezonun genelinin provası...

Hiç yorum yok: