3 Eylül 2012 Pazartesi

Galatasaray 3-2 Bursaspor / Duran Top Zafiyeti


Açıkçası çok fazlada söylenecek birşey görmüyorum maça dair.Ne desek geçen hafta yazdıklarımızdan bir iki cümle farklı olarak karşınıza çıkacak.O yüzden o farklı olan bir iki şeyi söylemek lazım.

Galatasaray bu sezonki 4. resmi maçında 5. duran top golünü yedi.Keza 4. resmi maçında 5. duran top golünüde attı.Yani duran toplar galatasaray için hem bir silah hemde en büyük zaaf.Bugün oyunun kontrolünü tamamıyla eline aldığı bir maçta,rakibinden yediği duran topla işini çok zora soktu.Alan savunması yapan bir takımın bu kadar fazla duran top golü yemesi savunma stilinin teorisi ile alakalı olamaz.Burada kişisel hataların ve dikkatsizliklerin payı büyük.Bu maça dair en büyük çıkarım bu olsa gerek.

Yeni gelen oyuncuların takıma adaptasyonunu hızlandıran en önemli sihirlerden biridir gol.Bir gol atarsın yeni takımında yeni kariyerine ferah bir başlangıç yaparsın.Özelliklede golcüler için.Burak transferi şekil sebebiyle çok spekülasyonların döndüğü bir transfer oldu.Bide üzerine geçen haftaki penaltı hadisesi.Eşraf-ı umumi haklıdır haksızdır bilmemde cümle alemin bir hafta boyunca sanki dünya üzerindeki haksız penaltı kazanan ilk oyuncu muamelesi yaparak henüz ikinci haftadan bu adamı bildiğin linç etmesi hiç hoş olmadı.''artık futbol konuşalım'' temalı sezonumuzda daha ikinci haftadan bir penaltı üzerinde koparılan yaygaraya bakılırsa gerçekten özümüze dönmüşüz demektir.

Bütün bu baskıların altında Burak'ın golü üzerindeki yükü bir nebze olsun hafifletmiş olsa gerek.Dedik ya gol sihirlidir diye.


Amrabat'ın hırsı,sorumluluk almak istemesi çok önemli.Durum 1-1 iken,takımın dengesi bozulmuş iken neden pas atmıyorsunuz diye sinirlenen adam iyidir.Bugün oyuna girdi maçın şeklini değiştirdi.Onunda üzerinde bonservis baskısı var.Yaptığı her hareket ''bu mu 8 milyon avroluk adam?'' muhabbetlerine konu oluyor.Bu maç onun adına da iyi oldu.

Çok enterasan maçlar çıkarıyor galatasaray.Birçok oyuncu henüz ritmini bulamamış.Savunma sıkıntılı,çok kolay goller yeniyor.Birde üstüne Ujfa'nın sakatlığı.Takımda bir ritimsizlik var.Geçen sezonki senkron henüz oluşmadı.Bekleyip görücez.Yinede 3 puan iyidir.Ayrıca şunuda söylemeden geçemicem;herşey iyi güzel hoşta zemin gerçekten felaket.Duran toplar Galatasaray için ne kadar sıkınıtlıysa bu zeminde aynı şekilde çok sıkıntılı.Bir an önce çözmek gerek.

Hiç yorum yok: