16 Mart 2013 Cumartesi

Farklı Bir Adam:Fatih Terim


Liderlik yeteneği başka bir meziyet.Bir topluluğu,bir grubu ortak bir amaç çatısı altında toplayabilmek,onları bu amaç için çabalamaya inandırabilmek zor iş.İşte bu yüzden teknik adamlıkta taktik-teknik bilgi kadar ve hatta daha fazlası adam yönetmekten-liderlikten geçer.Bu sebeple farklı bir adamdir Fatih Terim.Ve farkınıda her daim hissettirir.

Her ne kadar ülkem insanı Fatih Terim'i gazlayan teknik adam moduna ısrarla sokmak istesede Schalke maçındaki Terim performansı onun için zirve performanslardan biridir.

2 günce ligde iç sahada alınan mağlubiyet ve süregelen tatsız tutsuz oyunun getirisi olan takım gardının düşmeye başladığı bir anda bir takım anca bu kadar güçlü bir zihinsel rehabilitasyonla Schalke maçına hazırlanabilirdi.Çok kısa sürede enerjisi düşen bir takımı bu hale getirebilmek bir teknik adamlık başarısıdır.

Sahaya tüm silahları sürerken takıma aynı şekilde bunu disiplinle uygulatabilmekte bir teknik adamlık başarısıdır.Drogba'yı,Burak'ı,Sneijder'i sahaya aynı anda sahaya sürmek değil başarı.Buradaki başarı bu isimlere oyun içi disiplini uygulatabilmekte,onlara bu olayı kavratabilmekte.


Hakeza yukarıdaki fotoda olduğu gibi iki görmüş geçirmiş adamı aynı amaç uğrunda savaştırabilmekte bir başarıdır.Belkide Terim'in en büyük başarısı,meziyeti,silahıdır...

Hiç yorum yok: