3 Eylül 2011 Cumartesi

''İnsan''


Steed Malbreanque ST. Etienne yeni transfer olmasına rağmen futbol hayatına nokta koyduğunu açıklamış.Sebebi ise oğluna kanser teşhisi konması...30 yaşındaki futbolcu çocuğuyla bu zor zamanında daha fazla ilgilenmek adına böyle bir karar aldı.


Hayatta bu tip olaylarla karşılaşınca kendi sıkıntılarıma üzülmemin çok yüzsüzce olduğunu düşünüyorum.Kendi iç dünyamda büyüttüğüm acınası sorunlarım bu tip sıkıntıların karşısında çok acizleşiyor.İşte o zaman anlıyorumki hayata karşı çok fazla küstah olmamak gerek.


Futbolculuk zor zanaat.Biz her ne kadar halı saha moduna indirgesekte...Bir nevi özgürlükleri kısıtlanmış bir meslek.Bir adam oğluyla daha fazla ilgilenmek için bu mesleği bırakıyorsa varın gerisini siz düşünün.Goller,asistler,kupalar,fahiş bonservisler,flaş transferler...Hepsinin içi boşalıyor işte bir anda.Futbol hayatın bir tezahürü ise al sana futbol al sana hayat.İki olguyu birbirinden ayırmak imkansız.Sahada ter akıtan adamın da senin benim gibi insan olduğunu anladığımız vakit futbola bakışımız çok evrilecek.İşte o zaman bu oyundan alınan zevk daha da artacak.

Sahadaki bir futbolcu...Herşeyden öte insan...Bunu iyi algılamak gerek.Malbranque bugün çoğu kişinin tanımadığı bir futbolcu olsada çoğu kişinin tanıdığı bir insan.Çoğu kişinin bildiği bir hikaye.Ama hep ıskalanan bir gerçek.Bu gerçeği ıskalamamak dileğiyle Malbranque ailesine acil şifalar...

Hiç yorum yok: