22 Eylül 2011 Perşembe

Özgüven Eksikiğinin Dışa Vurumu // Karabükspor 1-1 Galatasaray


Dünyanın herhangi bir liginde herhangi bir maçta herhangi bir dakikada kırmızı kart görebilirsiniz.Burada kilit olan nokta bir kişi eksik kaldıktan sonra verdiğiniz reaksiyondur.Bu sizin oyun karakterinizi ele veren bir ipucudur.Dünkü maça bu perspektiften bakarsak daha zihin açıcı olacaktır.

15. dakikada Muslera'nın atılması ile Riera'yı kenara alan Terim Sercan'ı oraya kaydırarak olası bir Karabük yüklenmesinden oluşacak boşlukları Sercan'nın savunma arkası koşularından faydalanma amacı vardı.Doğru bir tercihti fakat bu plandan erken vazgeçildi.

İkinci yarı Sabri'nin oyuna girmesi,takım halinde tamamıyla savunmaya yaslanarak  1 puana razı olma görüntüsü geçen sezondan süre gelen özgüven eksikliğinin çok net bir göstergesiydi.Çok kötü futboldan daha çok bu kabulleniş daha vahim bir durum.Terim'de bile gözlenen bu ''yine mi?'' paniği oyunun tüm kontrölünü rakibe verilmesine yol açtı.Fiziksel yetersizlikten kaynaklanan etkili pres yapılamayışı Karabük'ün yer yer topu 7-8 dakika boyunca galatasaraya göstermemesine yol açtı.Tüm bunların altında yatan sebep ise kaybetmeye alışmış bir takımın mental zayıflığından başka birşey değil.Bu mental zayıflığı yenmenin tek yolu ise seri galibiyetler alarak kaybolan özgüveni geri kazanmaktır.


Bugünkü maça dair çıkarıbilecek en doğru sonuç bu olsa gerek.Sonuçta sahada yeni yüz kontenjanından 9 yeni isim olunca ve erken bir kırmızı kart çıkınca sonucun pek bir önemi kalmıyor.Arayış halinde olduğumuz bir gerçek.Bu takım kadrosuna en uygun sistemle ilk kez bir maça başlamamıza rağmen erken gelen kırmızı kart bu sistemi yine test etmemizi engelledi.

Yetersiz fiziki gücün haftalar ilerledikçe düzeleceğini hesabe katarsak beklemekte fayda var.Bu takımın yüksek pres gücünü kazanabilmesi için fiziki gücün maksimum seviyeye gelmesi şart.

Son olarak ufakta olsa Ufuk'a değinmek lazım.Bir kaleci hatalı gol yiyebilir,hatalı çıkış yapabilir,topu elinden kaçırabilir.Lakin o kaleci fundamental eksiklik kaynaklı hatalı goller yerse orada durup düşünmek lazım.Ve ne hikmetse Ufuk'un yediği tüm hatalı goller fundamental eksikliklerden kaynaklı...   

Hiç yorum yok: