19 Eylül 2013 Perşembe

Winter İs Coming


5. haftada sezonun kırılma maçlarından birine çıkacak galatasaray. Bu kadar kısa zaman içinde bu noktaya gelmiş olmak, kılıçların bu kadar erken çekilmesi, iki senedir şampiyonluğun getirisiyle başka bahara bırakılan hesapların kesilme çalışmalarının yapılması...

Oysaki son iki sezonun lig ve süper kupa şampiyonu sezona en sorunsuz başlayan takımdı. Rakipleri avrupadan men edilmiş bir durumdayken, maddi sıkıntılarla boğuşurken ekonıomik imkanları ve varolan kadronun gücü ve statüsü ile gelinen şu nokta çok şaşırtıcı. Terim için belkide üçüncü döneminin en sıkıntılı süreçleri. Ama biliyoruzki bu meslekte 20 yılı devirmiş biri olarak çok sert "kışlar" gördü Terim.

Milli takım seçimi bile bu onun bu konulardaki hırsını ortaya koyan bir mesele. Milli takımı çalıştırmayı kabul ederken cümle alemede meydan okumuş oldu bir yanda. "Bende herşeye yetecek yürek var" diyerekten şöyle kallavi bir meydan okumaydı bu. Bugün Adnan Nas'ın dile getirdikleri aslında galatasaray taraftarının hemen hemen hepsinin hislerinden ibaret. Bugün onu milli takımdan vuranlarda haksız sayılmaz hani. Bu görevi kabul ediyorsanız, bu meydan okumayı yapıyorsanız koltuktan karpuzun biri düşme eğilimi gösterdiği vakit o malum atasözü dillenemeye başlar. Terim de bunu biliyor. Bilmese kabul eder mi bu meydan okumayı?

İşte o yüzden yarım düzine gol galatasaraya atıldığı kadar bir yerde Fatih Terim'e de atıldı. Lakin Terim o gün sahadaki takım gibi maçı yarıda bırakmaz. Nerden mi biliyoruz? Öyle olmasa "Adanalı Fatih" nasıl "Sinyor Terim" olurdu?

Fatih Terim için çok sert bir kış geçeceği belli. Onun kariyeri içinde zaten sert geçmeyen bir kış yokki. Başka bir ülkede olsa son iki sezonun şampiyon teknik adamının en az iki senede şampiyon olamama kredisi olurdu. Lakin burası Türkiye o da Fatih Terim. Ancelotti'nin de dediği gibi bu topraklarda kendi destanını yazan bir adam Terim. Kimse ondan iyi bilemez sert kışlarla nasıl baş edileceğini.

Hiç yorum yok: