27 Ağustos 2011 Cumartesi

Hareketleri Kes!


İşte bu türk spor basının zirve noktasıdır.İşte bu bir güruhun üzüntüsünden faydalanmanın en açık örneğidir.İşte bu bir toplumun içinde bulunduğu kötü durumdan faydalanmanın en şerefsizce yönetemidir.İşte bu türk spor basının içler acısı halini açık seçik gözler önüne seren bir utanç tablosudur.

Aykut Kocaman ve futbolcuların dünkü yaptığı basın toplantısından fenerbahçelilerin çıkaracağı en önemli dersin gidip bir taraftar kart almak olduğunu düşünecek olursak bu ülkemin güzide gazetesinin böyle bir haber yapmasına şaşırmamak gerek.Muhtemelen bu haberi yaparken ''her taraftar kart almaya giden bayiden birde fotospor kapsa köşeyi döneriz lann'' düşüncesinden yola çıktığına şüphe yok.Fakat yayınladıkları ''manifesto''nun içeriğinde kendi karakterlerini çok net bir şekilde ele verdiklerinden haberleri olmayacak kadar geri zekalı  bir basın kuruluşu bunlar.

''Ne idüğü belirsiz çarşaf çarşaf gazetelerinde yayınlayarak objektif habercilik değil,renk düşmanlığı yapanlara...'' Objektij habercilikten bahseden bir kuruluşun yayınladığı ''manifesto'' ortadaır.

''Gizli olması gerektiren belgeleri servis edenlere...'' 50 günlük süreç içerisinde gizli olması gerektiğine inandığı belgelerin kendi gazetesinde yayınlandığı gerçeğini ne hikmetse gözardı etmişler bu noktada.

''Fenerbahçeye önce küfreden sonra menfaati gereği çark eden medya maymunlaruna prim verenlere...''  Bu noktada yüksek ihtimal kendilerini tanımlamışlar.

''Topu görse karpuz sanan,futbol üstadı kesilen cahil-i cühelalara...''  Bu noktada kendi tanımlarını biraz daha pekiştirmişler.

''Milyonlarca taraftarı olan fenerbahçe sevdalılarıyla alay edenlere,aptal yerine koyanlara,gururu ile oynayanlara...'' İşte burada duralım.Çünkü bu ''manifesto''nun yayınlanma sebebinini çok iyi özetlemişler burada.İşte bu manşeti atmanın arkasında yatan neden bu.

Sanılacakki ben bu yazıyı yazdım çünkü ben bir fenerbahçe düşmanıyım.Aksine ben bu gibi kendisini gazeteci sanıp,ülkede ağaç israfından başka bir işe yaramayan bu sıçanların düşmanıyım..Ben bu gazetenin bu ülkedeki insanları salak yerine koymasını kabullenemiyorum.Başkalarının üzüntüsünden yola çıkarak kazanç sağlamaya çalışanları lanetliyorum.Biliyorumki bugün bunu fenerbahçeye yapan yarın galatasaray taraftarına da yapacak,beşiktaş taraftarına da yapacak.Çünkü onlar için önemli olan erdem,tarafsızlık,ilkeli yayın anlayışı değil.Onlar için önemli olan o gün gazetenin ne kadar tiraj yapacağıdır.

Bu biraz zekası olsa geri zekalı sınıfına girecek kitlenin gazetesi için onlarca ağacın feda edilmesi bu işin en acıklı yanı olsa gerek.Ama biliyorumki ''işte abi adamlar doğruları yazmış'' diyecek bir sürü insan çıkacak.İlhan Cavcav açıklama yaptığı zaman 'helal adama,doğruların peşinde'' diyecek bir sürü insan çıkacak.Fakat bu işin arkasındaki niyeti ne zaman anlayan çıkacak işte o zaman bu şerefsizlerin yatacak yeri olmayacak.

Manşetin linki burada

Hiç yorum yok: