16 Temmuz 2011 Cumartesi

Deron Williams!


Gündemin can sıkıcı ruh halinden artık çıkma zamanı geldi.Temcit pilavı gibi sürekli dönüp dönüp aynı konudan bahsetmek artık insanın canını oldukça sıkıyor.En iyisi mi artık gündelik yaşama dönebildiğimiz kadar dönelim.

Kendi futbol gündemimizin çıkmaza girdiği şu zamanlarda aynı şekilde NBA'de büyk bir çıkmaza girdi.Uzun zamandır NBA'de lokavt olma ihtimali konuşuluyordu.Ve en nihayetinde sezon bitiminde oyuncular birliği ve takım sahipleri anlaşamayınca lokavt kararı alındı ve şu an için NBA'deki tüm işlemler durduruldu.Bunun üzerinede yıldız isimlere avrupa yolu görünmüş oldu.

Şu an için avrupada en sükseli hamle Beşiktaş'tan geldi ve NBA'in sayılı oyun kurucularından biri olan Deron Williams Beşiktaş'la anlaştı.Bu sabahta resmi sözleşmeler imzalandı.

Bu gerçekten büyük bir transfer oldu.NBA'de hayranlıkla izlediğimiz bir ismi artık bu topraklarda izlemek büyük bir ayrıcalık olacak.Beşiktaş'ın İverson transferinden sonra Deron Williams transferi ile avrupada prestijini oldukça arttırdığı söylenebilir.Amerikada ve avrupada çok ses getiren bir transfer oldu.Üstelik Deron Williams bu topraklara İverson gibi emeklilik ikramiyesi için gelmeyecektir.Oynadığı süre içinde çok fark yaratacağı kesin.Sonuçta NBA'de maç başına 12 asist ve 15 sayı ile oynayan bir yıldızdan bahsediyoruz.

Ancak sorun şuki bu transfer hamlesi ne kadar kalıcı olabilir?Sonuçta NBA'de lokavt bittiği takdirde Deron Williams tekarar eski takımı New Jersey Netse geri dönmek zorunda.Ve lokavtın ne zaman biteceği muamma.Yani bu transfer kalıcı bir başarıdan ziyade spekteküler bir hamleye benziyor.Yinede Deron Williams'ın kalacağı bu süre zarfı içinde çok büyük fark yaratacağı kesin.Umarım bu transfer türk basketboluna ve Beşiktaş'a hayırlı olur.Bakarsınız yarın birgün bu topraklarda başka NBA yıldızlarını da görebiliriz!


NBA yönetimi bizim oturmamızı istiyor. Bizi salonlara sokmuyorlar, antrenman yapmamızı istemiyorlar. Biz de oyuncular olarak kendimize başka bir yol çizmeliyiz. Onların dayattığını yapmak zorunda değilim. Organize idmanlar yapacak ve ciddi rekabetçi maçlara çıkacağım. Böylelikle lokavt biterse lige hazır bir şekilde gireceğim.

Hiç yorum yok: