26 Temmuz 2011 Salı

İnception:Başlangıç


Biraz geç izledik ama yinede izledik.Filme şunu söyleyerek başlamak daha açıklayıcı olur herhalde Christopher Nolan'dan yine,yeni,yeniden şahane ötesi bir film.Şahane ötesi bir senaryo.Şahane ötesi bir kurgu.Ve bu böyle uzar gider.

Filmin konusu kısaca rüya.İnsanların bilinç altına girerek fikir hırsızlığı yapan bir grubun daha farklı birşey denemeye kalkmaları işin rengini değiştiriyor.Daha önce yapmadıkları birşey:insan zihnine  fikir aşılamak.

Christopher Nolan yine öyle bir kurgu tasarlamışki filmin her sahnesinde bir yapboz parçasını kafanızın içerisine yerleştiriyor.Ve filmin sonunda son yapboz parçasını da kafanızın içinde konumlandırdıktan sonra ortaya muhteşem bir kurgu çıkıyor.Yine çok usta işi bir film yapmış.Severim ben böyle izlerken sürekli düşündüren filmleri.Film bir ara Matrix havası estiriyor bir ara Batman havası.Ama sonunda ikisinden de çok farklı bir hikaye çıkıyor ortaya.

Sözün özü sıcaklardan ve bitmek tükenmek bilmeyen can sıkıntısından bunalanlar için şahane ötesi bir film.İzlemeyenlerin bir an önce izlemesinde fayda var.Çünkü çok başka birşey olmuş bu film.Yazıyı da filmde geçen şahane bir replikle bitirelim.

''Fikir;dirençli ve son derece bulaşıcı.Bir kere beyne yerleşti mi söküp atmak neredeyse imkansızdır.Biçimini almış ve kavranmış bir fikir yapışıp kalır.İşt burada bir yerde!''

1 yorum:

hdfilm dedi ki...

Gerçekten Güzel Bir Film.

Başlangıç HD izle