30 Mayıs 2011 Pazartesi

Biraz Nostaji Yapalım


Tarih 2007-2008 sezonu.Fenerbahçe geçen sezon Zico ile şampiyon olmuş,şampiyonlar liginde mücadele ediyor.Grup oldukça zorlu.İnter,PSV ve CSKA Moskova var gruplarda.Türkiyede kimse Fenerbahçe'nin gruptan çıkmasını beklemiyor.Fakat onlar Zico yönetiminde çok iyi bir grup performansı sergileyip grubu ikinci tamamlayıp ikinci tura çıkmaya hak kazanıyorlar.

Rakip o zamanlar avrupada adından çokça söz ettiren Uefa Kupasını da kaldırmış Sevilla.Kimse ihtimal bile vermiyor Fenerbahçe'nin bu takımı elemesini.Hatta düşününki türk bir yorumcumuz ''Fenerbahçe yensin bikini giyerim'' diyecek kadar emin.İlk maç Şükrü Saraçoğlunda.Fenerbahçe o maçı Semih,Lugano ve Kezman'ın golleriyle 3-2 kazanıyor.Kazanmışız ama riskli skor.Bu sefer de herkes deplesmanda kesin fark yer demeye başlıyor.






Yer Ramon Sanchez Pizjuan.İspanyanın ve avrupanın en ateşli statlarından biri.Maça başlar başlamaz ilk on dakikada uzaktan gelen iki topu içine alan Volkan resmen tüm fenerbahçelilerin hayallerini yıkıyor.Daha sonra Deivid sahneye çıkıyor ve herkes acaba mı diyor.Fakat Kanoute 3. golü atarak bitti bu iş mesajını veriyor.Artık herkesin umudunun kaybolduğu bir anda 90. dakikada Deivid yine sahneye çıkıyor.Futbolun doksan dakikalık bir oyun olduğunu tüm Sevilla ahalisine hatırlatıyor.Maçın uzatma dakikalarında da gol çıkmayınca penaltı atışlarına geçiliyor.Ve işte o penaltı atışlarında Volkan Demirel sahneye çıkıyor.İlk on dakikada yediği muazzam hatalı golleri affettirircesine üç penaltıyı kurtararak Fenerbahçe'yi tarihinde ilk kez şampiyonlar liginde çeyrek finale çıkartıyor.


Futbol işte bu yüzden çok sevdiğimiz bir oyun.İlk on dakikada yediği gollerle turu neredeyse rakibe veren Volkan maçın sonunda kurtardığı penaltılarla Fenerbahçe tarihine geçiyor.O gün tüm türkiyenin göğsü kabarıyor.Tabiki bazı bikiniciler hariç.


Hiç yorum yok: