20 Mayıs 2011 Cuma

Türkler Uçuyor Vol:2


Gerçekten bir rüyayı yaşamak bu olsa gerek.Bundan 4-5 sene önce bizim için ütopya olan durumlarla karşılaşıyoruz.Önce Nuri Şahin şimdi de Hamit Altıntop Real Madrid'e transfer oldu.Dün 4 yıllığına Real Madrid ile anlaştı Hamit.Ve artık düşününki o kadar kanıksamışızki bir Türkün Real Madrid'e transfer olmasını ancak 1  gün sonra hakında birkaç kelam edebiliyoruz.

Gerçekten büyük iş başardı Hamit.Kendi takımında ilk 11'e giremezken Real Madrid'e transfer oldu.Tabi şimdi herkes neden Hamit diyor?

Real Madrid'in Hamit'i almasında elbetteki milli takım performansı çok önemli yer kaplar.Ama Mourinho'nun radarına girmesi geçen seneki şampiyonlar ligi yarı finalinde Bayern'in Lyon ile oynadığı maçlarda oldu.Hamit mecburi olarak ilk 11'de oynadı.Dolasıyla Mourinho finaldeki rakibini analiz ederken Hamit'i gözünü o gün kestirmiş olabilir.



Ben de Hamit'in Real Madrid'e kadro derinliği kazandırılmak adına alındığını düşünüyorum.Fakat Mourinho kadrodaki her oyuncusuna çok önem verir.Van Gaal gibi kimseyi defterden silmez.Zaten Mourinho yapı olarak rotasyon uygulamayı seven bir hoca.Real Madrid'in sezon başına 60 ile 70 arası maç  yapacağını düşündüğümüzde Hamit çok fazla şans bulacaktır.

Tabi Hamit lider yapılı bir oyuncu.Mourinho'nun bu sezon çok fazla ihtiyaç duyduğu bir özellikti bu.Özellikle Barcelona maçlarında.Sorumluluk alan,insiyatif kullanan bir oyuncu olması onun bu takımda önemli bir oyuncu yapacaktır.

Hamit'in futbolculuk kalitesini çk beğenirim.Bence kesinlikle Real Madrid'de oynayabilecek  kaliteye sahip bir oyuncu.Onun en büyük artısı çok yönlü bir oyuncu olması.Sağ açık,sol açık,ofansif orta saha,orta sahanın ortası,sağ bek,defansif orta saha gibi mevkilerde başarı ile oynayabilmesi onun en büyük özelliği.Sever böyle görev adamlarını Mourinho.Mesela takımda Mourinho'nun en çok sevdiği adamlardan biri Arbeloa'dır.Bunu bizzat kendisi dile getirmiştir.

Hamit futbolu oynadığı kadar futbolu çok iyide bilen biridir.Konuşmalrında,röportajlarında bunu çok net bir şekilde görebilirsiniz.Hamit gittiği her yerde çok sevilmiş ve verdiği katkılarla çok saygı görmüş bir isimdir.Bugün Bayern yönetimi onun kalmasını çok istiyordu.Dikkat edin bahsettğiğmiz kulüp Bayern Münich.Aynı saygıyı ve sevgiyi Real Madrid'de de göreceğinden hiç şüphem yok.Bizde Hamit'i attığı güzel gollerden bir derleme ile uğurlayalım dedik.Yolun açık olsun Madrid semalarında...


Hiç yorum yok: