28 Mayıs 2011 Cumartesi

Wembley'e Doğru Giderken


Akşam saat 21:45'te avrupa futbolunun zirve noktası şampiyonlar ligi finaline doğru yavaş yavaş yol almaya başladık.Dünya futbolunun son 5-6 yıllık zaman diliminde istikrarlı başarılırıyla markalaşmış iki dev takım.İki takımda bu kupayı 3 kez kazandılar.Ve ne ilginçtir ki ilk şampiyonlar ligi kupalrını iki takımda ilk olarak Wembley'de kaldırdı.


Ben maçın iki takımda içinde çok zor geçeceğini düşünüyorum.Sanıldığı kadarBarcelona çok üstün görülmemeli.Tabiki Barcelona favoridir lakin rakipte 25 yılda 36 kupa kaldırmış Ferguson'lu Manchester United.Barcelona en son 2009'da Manu'yu finalde yenip kupayı top göstermeden kazanmıştı.Barcelona bildiğimiz Barcelona.Bu maçın asıl kilit takımı Manchester United.Barcelona'dan çok onların neler yapacağı daha bir muamma.

Ferguson tam bir hükümranlık yarattı Kırmızı Şeytanlarda.İstikrar kelimesini yeniden tanımladı bu takımda.Hatta bununla ilgili şöyle bir yazı yazmıştık.25 yılda 36 kupa.Şampiyonlar liginde son 4 sezonda 3 final.Bu sezon ise Manchester'ın alıştığımız performanslarına görece daha zayıf olmalarına rağmen ligi şampiyon bitirdiler,şampiyonlar liginde finaldeler.Bu takımda Ferguson için isimlerin pek bir önemi yok.Kırmızı Şeytanlar'da aslolan takımın sahip olduğu makine düzenindeki oyun işleyişi.2009'da Tevez vardı,bugün Javier Hernandez.Dün George Best vardı,bugün Nani.


Yukarıdaki fotoğraftada görüldüğü üzere Ferguson 3. jenerasyonuda başarıyla inşa etti.Önce Best sonra Cantona-Roy Keane daha sonra Beckham-Ronaldo'lu 3. jenerasyon.Sıra şimdi Nani-Javier Hernandez'li 4. jenerasyonda.


Maç beklendiği gibi çok zevkli geçmeyebilir.Manu'nun çok sağlam takım savunması Barcelona'yı kilitleyebilir.Bu maçta yine özel yetenekler konuşur.2009'daki finalde Larrson'nun sahneye çıkması gibi bu maçta da Rooney veya Messi'nin kişisel performansları çok önemli bir unsur olur.Barcelona açık ara favori gibi gözüksede ben Manchester United'den bir sürpriz bekliyorum açıkçası.

Bu arada bu akşamki şampiyonlar ligi finali tarihin en değerli finali olacak.Gerek bilet hasılatı,gerekse televizyon ve reklam gelirleriyle yaklaşık olarak 326 milyon avro değerinde bir final bizleri bekliyor.Kazanan ekip  125 milyon avro civarı bir rakamı cebine koyacak.Kaybeden ise 75 milyon avro ile teselli bulacak. Stada da 100 bini aşkın seyircinin gelmesi bekleniyor.Anlayacağınız akşam için güzel bir final bizleri bekliyor.Bizde sizlere şampiyonlar ligi tarihinde atılmış en iyi 15 golle veda edelim dedik.Yalnız Hagi'nin gole dikkat.Örümcek ağlarını temizlemiş El Comandante.


Hiç yorum yok: