4 Haziran 2011 Cumartesi

Arda Turan > Eden Hazard


Öncelikle şunu söyleyeyim bu maçta ömrümden ömür gitti.Biraz daha yaşlandığımı hisseder gibiyim.Ve sonda söyleceğimi hemen şimdi söyleyeyim çok şanslı bir beraberlik aldık.Bugün kesinlikle futbol tanrıları bizimleydi.

Sonuç bazında bakarsak oynadığımız oyunla aldığımız bir puan çok önemli.Kazansaydık yalnız en iyi ikinci konusunda elimiz çok güçlenecekti.Bugün maçtan önce yazdığımız yazıda bu maçın anahtar noktasının soğuk kanlı olup,sık pas trafiği ile rakibe oyunumuzu kabul ettirmek olması gerektiğini söylemiştim.Sanki bu söylediklerime nazire yaparcasına ilk dakikalara çok tedirgin başladıkVe o tedirginlik golü yedirdi bize.


Fakat beraberlik golünden sonra ilk yarını bitimine kadar oynadığımız pas oyunu Hiddink'in geldiğinden beri en iyi oynadığımız pas oyunuydu.O süre içerisinde rakibe tam anlamıyla üstünlüğümüzü kabul ettirdik.


Oynun ilerleyen bölümlerinde tam anlamıyla kopmamızın tek sebebi fiziksel yetersizlikHiddink'inde dikkat çektiği gibi bugün sahada olan tüm futbolcular süper lig oyuncuları.Rakip ise avrupanın çeşitli liglerinde top koşturuyorlar.Bizim ligimizin oyuncuları sezonu 35-40 maç arası ile tamamlarken rakip takımdan birçok oyuncu sezonu 50'nin üzerinde maçla tamamlıyor.Dolasıyla bu da rakibin ilerleyen bölümlerde daha diri kaması kaçınılmaz kılıyor.Fakat sanki bu sefer bu dirilik çok fazla hissedildi.Ligimizn bu sezon en çok maç yapan takımı Beşiktaş(yaklaşık olrak 50'den fazla).Fakat Beşiktaş'tan da kimse yoktu sahada.

Gelelim başlığa.Evet çok iddalı biliyorum.Fakat bu akşam için bu durum geçerli.Arda artık milli takım için olmazsa olmaz bir adam haline gelmiştir.Bu takımda Volkan oynamayabilir yerine Onur oynar.Yada Hamit oynamaz yerine Selçuk oynar.Ama eğer Arda yoksa yerine oynayacak oyuncumuz yok.Ve Arda'nın sahip olduğu en muazzam özellik sahip olduğu oyun zekası.Belki Hazard kadar hızlı değil.Yada driblinci.Fakat Hazard'dan daha üstün bir oyun zekası var.En azından şimdilik.Arda'nın attırdığı golü dikkatle incelersek bunu çok daha iyi anlayabiliriz.Topu alıyor,rakibi pazara gönderiyor.Çizgi üzerinde giderken 2-3 saniye bekliyor.Rakip ceza sahasında sadece Kazım veBurak var.Bu 2-3 saniye içerisinde ikisinden birinin pozisyon almasını bekliyor.Ve Burak boşa çıkıyor 5-6 savunmacının arasından golü atıyor.İşta Arda'nın sahip olduğu en muazzam özellik.Birçok topçu bu pozisyonda çizgiye inip kör sağır bir şekilde ortaya keser hemen.Ve o top çoğu zaman savunma arasında erir gider.Arda'nın topu sürerken beklediği 2-3 saniye golü getirdi.Arda son zamanlarda milli takımı çok iyi sırtlıyor.Ve bunları yaparken fiziksel ve mental bir açıdan çökmüşken yapıyor.Fizik ve kafa olarak tam anlamıyla toplanmış bir Arda'nın bu takımı çok farklı yerlere getireceğini düşünüyorum.Ve bugün için avrupanın yeni prensi Hazard'ı mağlup ettğini söyleyebilrim.

2 yorum:

travisbickle dedi ki...

egemen yerine serdar kesimal,ismail köybaşı yerine çağlar birinci,cenk tosun yok ? toraman yok ? volkan şen yok ? olcan yok ? bu nasıl bir milli takım allahaşkına galatasaray ve fenerbahçeden kurulu bir takım olarak görüyorum.oğuz çetin gitmediği sürece de milli takımı desteklemiyorum.

pelezinho dedi ki...

abi o konuda sonuna kadar haklısın.hatta sinan bolat'ta en iyi oynadığı dönemde alınmamasını oğuz çetin'e bağlıyordu bir konuşmasında gizliden gizliye.bence bir ismi daha unutmuşsun.bu takımda 23 kişilik kadroda dahi yer bulamazmıydı türkiyenin wonderkid'i Necip Uysal