19 Haziran 2011 Pazar

Bu Takımda Sen Ve Senin Gibiler Olduğu Sürece Bir Arpa Boyu Yol Alamayız!!!!


Geçen gün Lig Rdyoyu dinlerken Servet Çetin ile tatildeyken yapılmış bir röportaja denk geldim.Ve inanın bana bu  takımın neden bugün bu durmlarda olduğunu anlamak için çok fazla kafa patlatmaya gerek yok.Sadece bu röportajı iyice irdelemeniz bile bütün herşeyi açıklıyor.

Röportajı yapan arkadaş servet'e güneşte çok kaldığını belirtip bayağı bir esmerleşmişsin diyor.Servet'in ise cevabı şu oluyor ''yapacak birşey yok.Bu ülkede yabancılar çok seviliyor bizde onlar gibi olalım dedik'' deyip gülüyor.Arkasından röportajı yapan arkadaş bu sezonki başarısızlığa rağmen milli takımda galatasaraydan çok fazla oyuncu olduğunu soruyor ona verilen cevapta aynen şöyle: ''biz türk oyuncular bu sezon gayet iyi oynadık,elimizden geleni yaptık fakat yabancı arkadaşlarımızdan istediğimiz verimi alamadık.gerek sakatlıklar gerekde kart cezaları sebebiyle.ama daha çok gereksiz kartlar sebebiyle(burada alenen Baros ve Kewell'a laf sokuyor) başarısız bir sezon geçirdik''.

Al işte lafa bak.Servet efendi tarihin en başarısız sezonun sorumluluğunu Baros ve Kewell gibi bilimum yabancıların üzerine atıp işin içinden sıyrılıyor.Ama şunu hiç söylemiyorki ben Rijkard'ı takımdan kovdurmak için elimden geleni arkama koymadım.Ama şunu hiç söylemiyorki Baros Rijkard'ın takımdan gönderilmesini engellemek adına sakatlığı tam iyileşmeden oynadı.Sırf hocasına yararlı olabilmek adına.Onun bu fedakarlığı uzun bir süre oynayamamasına neden oldu.

Baros'un bu sezon gördüğü çoğu kartın bende çok gereksiz olduğunu düşünüyorum.Ama görülen o kartların çoğunda kazanmaya alışmış bir adamın kaybetmeye karşı isyanın izleri var

Bu ülkede yıllardan beri kullanılan klişe bir söz vardır.Türkiyede herkes yabancı hayranı.Hayır efendim.Bu ülkede çoğu kişi işi ırkçılık boyutuna getirecek kadar yabancı düşmanı.Gazetecesinden tutunda futbolcusuna kadar.Yabancıların aldığı parayı sorgulamaktan tutunda maç içerisinde gördüğü karta kadar.

Yıllar önce Hakan Şükür'ün bir kanser gibi bu takıma bıraktığı cemaatçi tarzındaki hiyerarşik düzen görülüyorki hala devam ediyor.Üç kuruşluk adamlar bizlere Metin Oktay'lardan Ali Samiyen'lerden miras kalmış bu takımın sahipleri oldukarını zannediyorlar.Öyleki canları isteyince hoca kovduruyorlar,canları isteyince takımdan oyuncu kovduruyorlar.

Bugün Baros'a,Kewell'a,Cana'ya arkasını dönen,dışlayan bu zihniyet yarın gelirlerse şayet Forlan'a,Reyes'e de aynısını yapmaz mı?

Bu takım bu sene şampiyon olabilir.Ama takımınızın içinde bu ve buna benzer karakter yoksunu adamlar olduğu sürece bu karaktersizlerin başarılarından hayır gelir mi?Biz 3 sene öncede şampiyonduk.Üstelik o şampiyonluğun başrolünde de bu adam vardı.Ve şu an geldiğimiz nokta ortada.Seneyede şampiyon olsak ne olacak?Bu adamlarla iki sene sonra yine küme düşmemeye oynarız.Niye biliyor musunz?Çünkü yine Servet Beyimiz herhangi bi teknik adamla anlaşamaz onu kovdurur.Yada bilemediniz herhangi bir yabancı futbolcunun yıılık maaşını çok bulur onu takımdan gönderir.Sonuçta bu takımın alenen sahibi odur.Onun lafının üstüne laf söylenmez.

Gelinen noktada niye biz bu kadar başarısız olduk demeye gerek yok.Alın işte sebebi o kadar açık ve netki.Eee ne demişler bir lafa bakarım laf mı diye,birde söyleyene bakarım adam mı diye........

2 yorum:

yalın ayak dedi ki...

Hepsine eyvallah ama Hakan Şükür'e neden salladın! Servet'in söyledikleri fazlasıyla hatalı ama Servetle Hakan'ı aynı kefeye koyman hatalı gibi.
Sinirlere hakim olmak lazım . . .

pelezinho dedi ki...

servet ile hakan şükür'ü aynı kafeye koymuyorum.bahsettiğim bu takıma bu hiyerarşik düzeni hakan şükür'ün yerleştirdiği.onun yolundan ayhanlar servetlerde gidiyor.bugün arda da bu tarz bir özellik görmeye başladım.hakan şükür'ün başlattığı bu yapı kulübün felsefesi haline gelmiş.bunun bir an önce önüne geçmek lazım.demek istediğim bu aslında