5 Haziran 2011 Pazar

Roland Garros 2011 Finals


Gerçekten müthiş bir maçtı.Bana göre bu maç tenis sporunun zirve oyunu oldu.Yaklaşık dört saat süren bu mücadele beni tenise karşı inanılmaz doyurdu.Rafael Nadal son şampiyon olarak çıktığı finalde Roger Federer'i 3-1'lik set sonucuyla devirdi.Toprağın kralı bu sonuçla Roland Garros'ta 6. şampiyonluğuna ulaşarak Bjön Borg'un da rekorunu egale etmiş oldu.Bana göre bu maçta fiziki dayanıklılık ve savunma oyunu;teknik ve hücum oyununa karşı galip geldi.Ve kariyerindeki 10. Grand Slam kazanma başarısını göstermiş oldu.

Tabiki Federer'in kaybetmesini izlemek üzüntü verici benim adıma ama Nadal gerçekten hak ettiği bir maç kazandı.Savunma olarak inanılmaz bir oyun çıkardı.Federer'in maça çok hızlı başlaması hatta Nadal'ın ilk servis oyununu kırması beni çok ümitlendirmişti bu maç adına.Daha sonra Nadal'ın inanılmaz toparlanması ile korttan resmen silindi Ekselansları.3. seti alarak toparlanma sinyalleri vermesine rağmen kopuk oyunu Nadal'a şampiyonluğu getirdi.Zaten savunma konusunda usta olan Nadal birde üzerine toprak kortun ona sağladığı top yavaşlatma özelliği sayesinde sahip olduğu müthiş fizik gücü ile bu kupaya uzandı.Federer'se maç boyu yapmış olduğu çok kolay basit hatalarla maçtan koptu.Özellikle file önünde neredeyse ona yakın sayıyı basit hatalarla kaybetmesi çok şaşırtıcıydı.Toprak kortta Federer Nadal'a karşı 5. maçını da kaybetmiş oldu böylece.


Bayanlar finalinde ise Li Na adeta bir peri masalını gerçekleştirerek kariyerindeki ilk Grand Slam kazanma başarısı göstererek son şampiyon Schiavone'yi yendi.Ve Roland Garros tarihinde ilk kez bir Çinli bu zafere ulaştı.Böylelikle Pekin Olimpiyatları döneminde ülkecek girişilen spor alanındaki yatırımların bir karşılığını da tenis alanında almış oldu Çin.

Çok zor bir spor tenis bence.Teknik beceri ve fizik gücün yanında çokta sağlam bir mental gücünüz olmalı.Çünkü baskı olarak çok zorlayıcı bir spor.Mental seviyeniz çok yukarılarda olmalıki bu baskı ile başa çıkabilesiniz.İşte büyük tenisçilerin sahip olduğu en büyük özellik bu bence.Mesela Nadal bugün maça fırtına gibi giren Federer karşısında zihinsel manada çok sağlam durarak bu kupaya uzandı belkide.

Artık gözler tenisin bir diğer büyük Grand Slam'i olan Wimbledon'da.Bana Roland Garros'tan daha sempatik gelen bir turnuva.Şunu belirtelim yalnız çim kortta Nadal Federer'e karşı bu kadar kolay kazanamaz.

Hiç yorum yok: