12 Haziran 2011 Pazar

Macbeth


Hayatımda ilk kez tiyatro türünün bir kitabını okumuş oldumÇokta iyi oldu.Bu kitabı okuyunca William Shakespeare'in neden William Shakespeare olduğunu daha iyi anlamış oldum.

Hani bazı kitaplar vardır.Yazdıkları çoğu şeyin altı çizilerek okunması gereken.Ha bu kitapta öyle işte.Ben şahsen bu kitabı okurken elimden kalemi eksik etmedim.Kitap çok uzunda değil.Oldukça akıcı.Diyalogları her okuduğunuzda Shakespeare'in dehasından izler bulacaksınız.

Temasında insanın içindeki yükselme hırsının aşırılığının o insanı nasıl mahvettiği müthiş bir kurguyla anlatılıyor.Shakespear kitap içindeki diyaloglarda insan doğasını o kadar güzel anlatmışki...Bundan yüzyıllar önce bir dehanın eserinin bugün bile hala binlerce tiyatroda sahnelenmesi bu dehanın evrenselliğini gözler önüne seriyor bence.

Kitap uzun değil.Oldukçada akıcı.Oturup bir saatte bitirebilirseniz.Fakat aldığınız haz ve öğretiyi galiba bir ömür zihin dimağınızdan çıkaramazsınız.Bu yüzden bence bu kitabı okumakta fayda var.Çünkü okunmaya değer bir eser.Yazıyı da kitabın satır arasından bir cümle ile bitirelim:

''Çok yüce olmak istiyorsun,içinde hırs var olmasına var ama hırsın refakatçisi kötülük yok senin içinde''

Hiç yorum yok: