6 Haziran 2011 Pazartesi

Bu Dünyadan Bir Ayrton Senna Geçti!


Formula 1 tarihinin en efsanevi pilotlarından biridir Ayrton Senna.Bugün herkesin saygıyla andığı,ismi zikredildiği vakit gözlerin dolduğu bir adamdır.Efsanevi pilotluğu kadar sahip olduğu cesur ve centilmen karakteriylede unutulmaz arasına girmiştir Senna.

Çocukuluğunda babasının ısrarlarıyla girdiği işletme eğitimini yarışabilmek adına bırakmış bir isimdir.Çünkü Senna için bu hayata gelmesinin tek bir amacı vardı o da yarışmak.Küçük yaşlardan beri katıldığı kart yarışlarındaki başarıları Senna'nın nasıl bir yarışçı olacağını gösteriyordu aslında.Ayrton Senna yarışmak için okulunu bırakıp İngiltere'ye geldiği zaman bir tek şeyden emindi.O bu hayata yarışmak için gelmişti.

Yarış hayatı boyunca hep çok cesur olmuştur Senna.Yeri geldi yarışları kazanabilmek için takım arkadaşıyla dahi(Alain Prost)kapıştı.Yeri geldi yarış esnasında vites kutusu bozuldu fakat o tek vitesle yarış kazandıÇok inatçıydı.Şartlar karşısında asla pes etmiyordu.Hırslı olduğu kadarda çok centilmen de bir insandı Senna.Kaza geçiren Eric Comas'ı kurtarmak için aracını yarışın içinde durdurup,kazanmayı hiçe sayarak ona yardım etmek için kaza geçiren pilotun yanına gidecek kadar centilmen biridir Senna..Belkide en zorlu yarış olan Monaco Grand Prix'sini 6 kez kazanacak kadar çok iyi bir pilottu.Yağmurlu yarışların kralıydı.Lakabının Rain Man olması bu yüzdendir.

Her efsanenin başına her daim sıra dışı olaylar gelmiştir tarihte.Senna'da hayatını pistlerde bulmuşken o bulduğu hayatı yine pistlerde kaybetmiştir.İmola pistinde geçirdiği talihsiz kaza(1994) onun hayatına mal olmuştur.

Nerden mi esti bu Senna yazısı?Kalbimden esti.Benim için tarihin en efsanevi pilotlarından birisidir kendisi.Hep demişimdir efsane olmak kolay değildir diye.Attığınız gollerle yada kazandığınız yarışlarla efsane olamazsınız.Sizi Senna yapan,Hagi yapan,Metin Oktay yapan özelliklere sahip olmalısınız.İşte ancak o zaman efsane olabilirsiniz.İşte ancak o zaman bir çocuğun aklına düşer ve kendinize değersiz bir blog sütununda yer bulabilirsiniz.Ama hepsinden önemlisi milyonların kalbinde yer bulabilirsiniz.Tıpkı Ayrton Senna,'nın bulduğu gibi.......


"Yarislar, rakiplerle mücadele benim kanimdadir, benim bir parçam ve hayatımın bir bölümüdür. Eger sonuçta hayatıma mal olacak bir kaza geçireceksem, tek dilegim herseyin bir anda ve hemen olmasıdır. Tekerlekli sandalyeye mahkum kalmak istemem veya hastane köşelerinde yıllarca sürünmek de istemem. Yaşayacaksam, herşeyimle ve bir bütün olarak yaşamalıyım. Yarım olarak yaşamak beni mahveder."   AYRTON SENNA (ölümünden 2 ay önce söylediği sözler)

2 yorum:

Serapbenbuyrun dedi ki...

Senna'ya olan özlemi Schumi ile dindirmeye çalışıyoruz ama o da üzüyor. Ne yapsak bilmiyorum..

pelezinho dedi ki...

en iyisi mi Senna'yı her daim özlemle anıp Shumi'ye de sıkı sıkıya sarılalım derim ben.en azından onun hala yarışıypr olması bile sevindiriyor beni.